Jeugdvissen-linne.jouwweb.nl
Home » Weetjes

Weetjes

Tip voor beginners.

Voor de beginnende vissertjes willen wij de ouders aanraden om het zo simpel mogelijk te houden.

Wij geven graag het advies af om kinderen op kleine vis te leren vissen. Het gaat hier vooral om voorntjes en baarsjes

en om een groot aantal andere vissoorten die ze door vaker te gaan wel leren kennen. Dit kunnen ze ook leren door een viscursus te volgen.

Voor dit soort vissen zijn er voldoende hengeltjes op de markt in de lengtes van 3 meter tot 5 meter en kosten een paar euro's.

De iets betere hengel is een insteek of oversteek hengel in dezelfde lengtes. Deze zijn handiger in gebruik en kunnen heel gemakkelijk iets korter of juist iets langer gebruikt worden. Deze zijn wel duurder in aanschaf.

Wat de lijn voor aan de hengel betreft: deze kunnen zelf gemaakt worden maar ook kant en klaar gekocht worden. Hierbij is het wel belangrijk wat de dikte van de lijn betreft. Dit staat altijd op het etiketje vermeldt. Koop nooit lijn dikker dan 12 honderdste milimeter. Dobbers zijn er ook in verschillende zwaartes. Voor het vissen op kleine vis zijn dobbertjes vereist tussen 0,5 gram en 1,0 gram. Dan komt nog de haakmaat die voor dit vissen erg belangrijk is. Kies daarom voor een haakmaat nr. 18 of 20.

Neem in de winkel een pak kant en klaar voornvoer, een doosje kleine maden of wat kleine mestpiertjes en er kan gevist worden.

Denk wel dat je pas echt vist wanneer je in bezit bent van een geldige VISPAS, deze kun je bij mensen van de visclub kopen. Deze mensen zijn bekend bij de vissers. Verder kun je terecht bij Har Slabbers tel. 465125 of Piet Knoben te. 463712 of bij Cafe Den tegel aan de Grotestraat te Linne.

 

Waar zijn hengelsportzaken in de buurt:  Hengelsport JD Flaots in Melick, Hengelsport De Snoek in Ophoven ( Belgie ) dit is tegenover de 7 Ambachten, en Hengelsport Bokoi in Susteren.  In deze winkels kun je ook vragen stellen waarnaar je op zoek bent. Vertel duidelijk op welke vis je wilt gaan vissen en in welk water, een vijver of de maas, dan kun je beter geholpen worden.

 

Het beste en meeste leer je door vaak te gaan en dan goed te kijken en te vragen bij een geroutineerde visser.

Veel visplezier toegewenst en kom eens kijken bij de activiteiten van St. Petrus Linne

 

 

Op deze pagina gaan we jullie op de hoogte houden van allerlei nieuwtjes.

Maar ook dingetjes leren die je bij het vissen kunt gebruiken.

En ook op het gebied van techniek en materialen, waar je op letten moet.

 

Wil je op internet vriendjes maken met andere kinderen? Wil in contact komen met andere visvriendjes / vriendinnetjes? Ga dan naar de Stekkiesite www.stekkie.nl

 

En wil je geheime voertjes uitwisselen?  www.abc-sportvissen.be om naar pagina te gaan. Vul bij de zoekmachine visvoertjes in en je krijgt een overzicht om voertjes samen te stellen.

 

Of wil je weten waar selectiewedstrijden gehouden worden of

hoe de Nederlandse teams het doen? Dan ga je naar www.sportvisserijnederland.nl

 

Wil je iets weten over de provincie Limburg dan ga je naar www.sportvisserijlimburg.nl

Enkele dagen na onze wedstrijden zullen de uitslagen gepubliceerd worden op Matchfishing.